Fara piste de biciclete la Sighet

  0
  567
  Pistele de biciclete din Bucuresti, declarate ilegale. 24 de milioane de lei, cheltuite degeaba
  Fara piste de biciclete la Sighet

  Marti, 21 august, politistii din Maramures au lansat programul „Orasele sigurantei rutiere”, program menit ca in urmatorul an sa reduca cu 50% mortalitatea rutiera iar pentru a-si atinge telul au implicat autoritatile locale: primariilor li se solicita sa amenajeze trotuare corespunzatoare, sa creeze benzi speciale pentru circulatia vehiculelor lente si, nu in ultimul rand, sa aiba in vedere piste pentru biciclisti.

  Avand in vedere ca solicitarile politistilor se suprapun dorintei sighetenilor de a avea piste pentru biciclete (vezi spectaculoasele Critical Mass organizate de tinerii asociatiei „Northern Skaters”), l-am intrebat pe viceprimarul Horea Scubli daca Primaria Sighet are in vedere amenajarea unor astfel de facilitati, mai ales ca, din cate stim, anul trecut Biroul de Strategie si Dezvoltare a identificat cateva zone in care s-ar putea amenaja piste pentru biciclete, in principal pentru agrement.

  „Rezolvarea fluentei circulatiei rutiere va rezolva si problema biciclistilor”

  „Sighetul este extrem de aglomerat” a afirmat Horea Scubli. „In localitatile mari s-au utilizat trotuare. La noi, in zona centrala sunt prea mici trotuarele ca sa le utilizezi pentru piste de biciclete. In ceea ce priveste proiectul colegilor de la Biroul de Dezvoltare, intr-adevar sunt doua variante de circuite facute de ei, dar au un caracter mai mult teoretic decat practic.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.