Farsa sau cruzime fata de animale? Adapostul Grivei, din nou in scandal

0
397
Farsă sau cruzime faţă de animale? Adăpostul Grivei, din nou în scandal
Farsa sau cruzime fata de animale? Adapostul Grivei, din nou in scandal

Dupa ce la finele anului trecut fostii voluntari ai SOS Dogs acuzau reprezentantii Administratiei Domeniului Public (ADP) ca nu ingrijesc adecvat animalele, anul acesta, la Adapostul Grivei, a izbucnit un nou scandal. Teger Ildiko, o fosta voluntara a SOS Dogs, a trimis presei mai multe fotografii cu animale sfasiate, despre care sustine ca ar fi fost facute in Adapostul din Oradea. De cealalta parte, reprezentantii ADP spun ca imaginile nu au fost facute aici.

In comunicatul trimis presei, Teger Ildiko se recomana ca „unul din voluntarii care s-au ocupat in ultimii ani de cainii de la Adapostul din Oradea” si sustine ca „de dincolo de gard am vazut ca animalele nu au apa si hrana, nici macar paie nu li se pun in custi. Tarcurile s-au golit. Am vazut zeci de caini omorati si mancati de alti caini infometati. Multi erau cu matele scoase. Va rog sa publicati poze, sa vada lumea ca acolo e mai rau ca la Auschwitz”. Mai mult, pentru ca adapostul a fost inchis o perioada, si pentru ca a fost angajata o firma de paza care nu lasa vizitatorii inauntru, Teger Ildiko spune ca nu a putut vedea ce se intampla in Adapost decat din spatele gardurilor acestuia. „Doar de afara s-au vazut orgiile (probabil s-a referit la urgii – n.r.): lipsa de apa si de hrana, lipsa paielor in custi, cainii morti – omorati intre ei sau morti de frig si de foame. Sa nu mi-o ia nimeni in nume de rau, dar, daca e vorba de bietii caini, pun punctul pe „i” si spun ce am de spus, deoarece cainii nu pot sa o faca!”, mai afirma Teger Ildiko. Fotografiile au fost postate si pe o retea de socializare, iar autoarea foloseste la adresa celor care se ocupa de adapost cuvinte precum „gunoaie fara suflet”, „Rusine sa va fie, ne-ati facut de ras in toata tara!”, „Nu au astia niciun Dumnezeu!”.

„Fotografiile nu sunt din Adapost!”

De cealalta parte, purtatorul de cuvant al ADP, Florin Alexandru, sustine ca fotografiile publicate in presa si pe reteaua de socializare nu sunt din Adapost. „Nu este prima data cand suntem atacati in acest fel. Este adevarat ca sunt caini care sunt sterilizati si care atunci cand se intorc intre ceilalti, isi mai deschid ranile, dar astea sunt incidente izolate, care sunt rezolvate rapid de personalul Adapostului”, explica Florin Alexandru, care spune ca nu intelege ce a facut-o pe fosta voluntara a SOS Dogs sa posteze acele fotografii si sa sustina ca au fost facute in interiorul Adapostului. Daca o parte dintre imagini sunt, in mod cert, facute in Adapost, existand numeroase indicii in acest sens, unele (cele mai socante dintre ele) sunt facute de aproape, astfel ca este foarte greu de identificat unde au fost facute. Sursele Crisanei spun ca una dintre posibilele cauze care au dus la aceasta situatie ar fi legata de faptul ca cei de la SOS Dogs ar fi pierdut o afacere buna prin preluarea de catre ADP a cainilor fara stapan. O alta posibila cauza tine de faptul ca multi dintre fostii angajati ai SOS Dogs ar fi vrut apoi sa se angajeze la ADP pentru a se ocupa de Adapost, dar nu au reusit sa promoveze concursul care s-a sustinut ulterior.

In ciuda aspectelor subliniate de fosta voluntara, ieri, Adapostul nu parea a avea probleme. Unele animale tinute in tarcuri erau destul de slabe, dar conditiile difereau mult de cele prezentate de Teger Ildiko, ceea ce inseamna fie ca „iubitoarea de animale” a exagerat, fie ca ADP se „pregatise” pentru vizita jurnalistilor. Cert este ca Teger Ildiko impreuna cu alti iubitori de animale au sesizat mai multe institutii publice care urmeaza sa verifice cu atentie Adapostul.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.