Femeile isi fac vocea auzita

0
716

   Cu prilejul Zilei Internationale a Femeii, o sarbatoare la nivel global a realizarilor inregistrate de catre femei womenpe plan economic, politic si social, organizatiile Miscarea Mondiala a Padurilor Tropicale si Prietenii Internationali ai Pamantului au lansat trei noi studii de caz si un film cu privire la impactul pe care monoculturile de arbori il au asupra femeilor din Nigeria, Papua Noua Guinee si Brazilia.
Aceste plantatii de arbori furnizeaza cauciuc pentru pneurile autoturismelor si autobuzelor, ulei de palmier pentru alimentele prelucrate si pasta de lemn pentru fabricarea hartiei igienice – toate acestea fiind utilizate in Occident.
In cazul Nigeriei, producatorul francez de pneuri Michelin a exploatat in anul 2007 Rezervatia forestiera Iguobazuwa, o regiune de diversitate biologica ce asigura subzistenta a aproximativ 20 000 de oameni. Michelin a intervenit cu buldozere in padure si asupra terenurilor apartinand fermelor locale, pentru a le transforma in plantatii de arbori de cauciuc. Disparitia fermelor si a padurii a lasat femeile localnice fara o sursa importanta de subzistenta, dar si fara principala sursa de plante medicinale.
Sursa: http://sustainablog.org/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.