Protest in New York impotriva contaminarii apei potabile prin sondarea gazelor naturale

0
350

new-york-oct-11-thumb.jpgPoliticienii si ecologistii din New York s-au adunat pe treptele celebrei cladiri City Hall pentru a protesta impotriva forajelor excesive pentru gaze naturale. Conform organizatiei neguvernamentale Earthjustice (in traducere, „Dreptate pentru mediu”), sondarile duc la deversarea gazelor naturale in apa destinata uzului alimentar. Vorbitorii au cerut comunitatilor cetatenesti si locuitorilor din toate cele cinci cartiere ale metropolei sa semneze o petitie online in favoarea limitarii forajelor.

Iata pozitia oficiala a lui Deborah Goldberg, purtator de cuvant „Earthjustice”:

„Ar trebui sa avem o politica de risc zero atunci cand vine vorba de resursele de apa potabila. Avand in vedere istoria cunoscuta a apei subterane si a contaminarii apei de suprafata in zonele dezvoltate in ceea ce extractia de gaze naturale, forajele trebuie sa fie limitate la zonele din afara spatiului cu apa destinata consumului alimentar. Nu putem sa comercializam sanatatea a noua milioane de oameni in schimbul unor beneficii economice temporare si adesea supraestimate.

Reprezentantii industriei si, din pacate, politicienii din domeniul mediului va vor spune ca nu exista documente care sa ateste contaminarea apei potabile ca urmare a sondarii gazului natural. Totusi, Departamentul de Stat pentru Conservarea Mediului din New York a admis, in raspunsul la cererea pentru legea libertatii de informare inaintata de Earthjustice, ca Departamentul nu cere testarea apei ca o conditie a acordarii permisiunii de a realiza foraje. Altfel spus, autoritatile nu detin date despre starea apei de baut pentru ca aceasta nu a fost si nu este testata. Ignorarea faptelor nu ofera garantia unui mediu sanatos”.

Sursa: http://climateofourfuture.org/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.