Femelele unei specii de pesti sunt pedepsite pentru lipsa bunelor maniere

0
330

Chiar daca pestii cineaza sub apa, asta nu inseamna ca trebuie sa uite de bunele maniere. Masculii unei anumite specii de pesti pedepsesc femelele care nu se comporta corect la masa, potrivit unui studiu.pestele sanitar

Pedeapsa este aplicata chiar daca masculii nu sunt direct afectati de actiunile femelelor, indicand o forma de comportament uman intitulat pedeapsa terta.

Pestele numit Labroides dimidiatus, este un fel de sanitari, numele lor provenind din faptul ca acestia curata animalele mai mare de paraziti. Desi animalele mai mari sunt fericite cand sunt curatate de paraziti, acestea devin iritate daca Labroides musca din greseala din tesutul mucos si se pot indeparta.

Desi mucoasa nu pare a fi o masa apetisanta, sanitarii o prefera, dar trebuie sa reziste tentatiei daca vor ca gazda sa ramana in apropiere.

Masculii speciei pedepsesc femelele care se infrupta din tesutul interzis, potrivit cercetatorilor de la societatea zoologica din Londra. Chiar daca pare un gest altruist, masculii nu au in vedere bunastarea clientilor, ci doar intaietatea la o masa indestulatoare, a declarat Nichola Raihani, autorul studiului.

Rezultatele au fost publicate in editia din 8 ianurie a jurnalului Science.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.