Ferma Vantului- “La Venta II”- Mexic priveste in viitor

petrolMexic se numara printre tarile de top in producerea de petrol. (89,4% din energie provenind din petrol). Chiar si asa, se asteapta ca productia sa scada in urmatorii ani, determinand autoritatile mexicane sa caute alternative, adica noi si curate surse de energie. Presedintele Mexicului, Felipe Calderon, va investi 3 milioane de dolari intr-o serie de ferme- vant situate in Statul Oaxaca, care va avea puterea sa poduca 2600 megawatti energie a vantului.

Cu o luna in urma, Guvernul Federal a inaugurat La Venta II, cea mai mare ferma a vantului din America Latina. Aflata in valea La Ventosa (Oaxaca), ferma detine 98 turbine de vant care genereaza atata electricitate cat pentru 70.000 de case. Are capacitatea de a genera 83 de megawatti de electricitate- destul cat sa acopere 13% din totalul de energie folosita in stat.

La Ventosa, care reprezinta aproximativ 2% din teritoriul Oaxaca, este capabila sa produca aceeasi cantitate de energie generata de vant pentru intreaga Spanie, al doilea cel mai mare producator de vant din lume. De fapt, valea este a doua cea mai importanta regiune din lume prin potentialul sau de a produce energia vantului.

Inainte de inaugurarea La Venta II, mai existau doar 2 ferme- vant ce functionau in Mexic, AL Venta I si Guerrero Negro (Razboinic Negru). Sunt prefigurate La Venta III, Oaxaca I, II, III si IV. Obiectivul Guvernului Federal este de a ajunge la o capacitate de productie de 2600 megawatti inainte de termenul de conducere al Presedintelui Calderon. O capacitate care este inca departe de cele din regiunile din Germania (20,622 megawatti) si Spania (11, 615 megawatti). Cu toate acestea, Mexic constituie un pas important catre producerea de energie ecologica.

Sursa: www.citizen-ecosystem.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente