Fermierii ar putea cultiva doar plantele care reflecta radiatia solara

0
347

Intrucat nu sunt sperante ca incalzirea globala ar putea fi oprita, oamenii de stiinta se intrec in solutii prin care aceasta sa fie incetinita. Cercetatorii britanici sustin ca fermierii s-ar putea angaja in razboiul impotriva cresterii temperaturilor cultivand doar acele varietati de plante care reflecta puternic radiatia soarelui si o trimit inapoi in spatiu.
culturi reflectorizante
Ei sustin ca aceasta strategie ar putea racori cu peste un grad in timpul verii mare parte din Europa, nordul Americii si nordul Asiei, unde se afla cele mai importante culturi agricole. Mai mult, tactica ar putea reduce cu 20% ritmul de crestere a temperaturilor, estimat a fi de cinci grade Celsius pana la finele secolului.

Graul, porumbul sau orzul reflecta diferit energia solara, in functie de cat de lucioasa e suprafata plantelor, cum sunt distribuite frunzele sau cat de stufoase sunt. Din fericire, fermierii nu sunt sfatuiti sa renunte complet la aceste culturi, ci doar sa se orienteze spre soiurile optime. Cu alte cuvinte, sa prefere culturile reflectorizante.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.