Fermierii vor primi plati suplimentare pentru bunastarea animalelor

0
314
Peste jum?tate de milion de p?s?ri afectate de gripa aviar? în Mexic
Peste jumătate de milion de păsări afectate de gripa aviară în Mexic
Fermierii vor primi plati suplimentare pentru bunastarea animalelor

Suma de 66,48 milioane lei va fi asigurata din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii
Initiativa reprezentantilor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de a sprijini fermieri care activeaza in domeniul cresterii pasarilor si porcilor de a se adapta pentru a le asigura conditii optime de ingrijire a fost sprijinita de reprezentantii executivului.
Astfel, recent a fost aprobata in sedinta de Guvern Hotararea pentru modificarea HG nr. 975/2011 privind aprobarea ajutoarelor de stat care se acorda pentru bunastarea pasarilor si porcinelor, pentru perioada 2011 – 2012. Potrivit unui comunicat de presa postat pe site-ul MADR, prin modificarea HG nr. 975/2011 s-a decis alocarea urmatoarelor sume suplimentare in favoarea bunastarii pasarilor si bunastarii si protectiei porcinelor: suma suplimentara de 51,4 milioane lei pentru realizarea angajamentelor asumate in favoarea bunastarii pasarilor (astfel, se modifica valoarea sumei totale alocate, de la 195 milioane lei la 246, 48 milioane lei) si suma suplimentara de 15 milioane lei pentru realizarea angajamentelor asumate in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor (astfel, se modifica valoarea sumei totale alocate, de la 155 milioane lei la 170 milioane lei). Potrivit aceleiasi surse, ca urmare a celor doua suplimentari, se modifica valoarea totala prevazuta la articolul 2 al HG nr. 975/2011, de la 800,359 milioane lei la 866,939 milioane lei.
Tot prin actul normativ mentionat se precizeaza ca suma necesara pentru plata sumei suplimentare de 66,48 milioane lei se asigura din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anul 2012, dupa ce oficialii ministerului au considerat imperioasa sustinerea financiara suplimentara a celor doua sectoare zootehnice – sectoare prioritare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.