Festival de Film Documentar de Mediu la Iasi – DOC EST, editia a treia

invitatie-doc-est.jpgIesenii sunt invitati cu deseuri la primul Festival de Film Documentar de Mediu

Centrul Cultural Francez, Centrul Cultural German si Asociatiile Mai Bine si TERIS va invita in perioada 26-28 noiembrie a.c., la primul Festival de Film Documentar de Mediu din Romania, din cadrul celei de-a treia editii a festivalului DOC EST. Evenimentul este organizat in premiera in Iasi si va avea loc in incinta Casei de Cultura a Studentilor.

Festivalul lanseaza un apel la responsabilizare si constientizare a pretului ridicat pe care il vom avea de platit datorita dezechilibrului om-natura. Filmele incluse in programul DOC EST abordeaza subiecte sensibile si controversate: de la incalzirea globala, probleme cauzate de epuizarea resurselor de apa si petrol, cultivarea organismelor modificate genetic, la cazul Rosia Montana si mineritul in Romania.

Organizatorii aduc in atentia publicului iesean o parte din cele mai bune documentare de mediu ale momentului precum: Home, The Ahe of Stupid, David versus Monsanto, Copiii uraniului si invitati specialisti pe probleme de mediu si regizori din Romania, Germania, Elvetia si Bangladesh.

Cu ocazia desfasurarii festivalului, voluntarii Mai Bine si TERIS vor oferi iesenilor informatii despre colectarea selectiva a deseurilor si, de asemenea, vor colecta deseurile de hartie si baterii uzate pe care cei prezenti le pot aduce spre a fi reciclate.

Cele mai mari cantitati de deseuri vor fi recompensate cu premii constand in tricouri si sacose ecologice.

Prin organizarea celei de-a treia editii DOC EST cu tematica ecologica, Centrul Cultural Francez, Centrul Cultural German si Asociatiile Mai Bine si TERIS doresc sa transmita un mesaj de implicare proactiva a comunitatii pentru a construi o noua cultura de responsabilitate fata de natura.

Pentru informatii suplimentare privind programul exact, filmele difuzate si invitatii va rugam accesati site-ul www.docest.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *