Festivalul International al Dunarii se deschide vineri, la Tulcea

Festivalul International al Dunarii se deschide vineri, la Tulcea

Cea de-a V-a editie a Festivalului International al Dunarii se va deschide, vineri, la Tulcea, cu Targul de mestesugari.
Festivalul de la Tulcea este replica manifestarilor similare care se desfasoara o data la doi ani in orasele Ulm si Noul Ulm, Germania, potrivit Primariei municipiului Tulcea, evenimentul fiind adus la Tulcea in 2003, in urma parteneriatului incheiat intre administratiile din cele doua orase.

Targul de mestesugari va fi urmat de deschiderea expozitiei vehiculelor de epoca, la ora 21,00, fiind programat concertul de jazz al trupei ‘Orient Expres’.

‘Masinile de epoca vor stationa vineri pe strada Unirii (in centrul orasului – n.r.), iar sambata vom avea o prezentare pe strada Isaccei pe un traseu pe care anul acesta l-am prelungit, pentru ca aceasta defilare a trezit mereu interesul tulcenilor’, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, primarul Constantin Hogea.

Sambata, manifestarile vor continua cu o expozitie de fotografie pe faleza orasului ‘Tulcea – Natura si Cultura’, de la ora 21,00 urmand sa sustina concerte Bosquito si Stefan Banica jr. Duminica, pe faleza orasului vor concerta Crush si Alexandra Ungureanu, Connect-R si Smiley.

Luni, 15 august, manifestarile de dimineata dedicate Zilei Marinei Romane vor fi continuate seara de primarie cu concertele Analiei Selis, trupelor Vunk si Iris, ele urmand sa se incheie cu un foc de artificii.

Bugetul alocat de Primaria municipiului Tulcea acestor manifestari este de 200.000 de lei, valoarea contractelor incheiate cu artistii fiind de circa 160.000 de lei.

‘Vom incheia aceste manifestari, dar sezonul turistic va continua la Tulcea, pentru ca ne pregatim de editia princeps a festivalului international Rowmania, proiectul bine-cunoscutului sportiv Ivan Patzaichin’, a mentionat primarul Hogea.

Festivalul Rowmania se va desfasura in perioada 2-4 septembrie, la Tulcea fiind asteptati peste 200 de caiacisti din Europa si America ce parcurg Dunarea in ambarcatiuni fara motor in cadrul Turneului International al Dunarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *