Festivalul Tinerilor cu genericul
Festivalul Tinerilor cu genericul "Iubeste-ti riul!" s-a desfasurat la Balti pe 25 octombrie
Festivalul Tinerilor cu genericul “Iubeste-ti riul!” s-a desfasurat la Balti pe 25 octombrie

Sambata, 25octombrie 2014, Teatrul „Vasile Alecsandri” din municipiul Balti a fost gazda Festivalului Tinerilor “Iubeste-ti riul!”, organizat de Centrul National de Mediu cu sustinerea financiara si de Fondul pentru Democratie din SUA (NED)si cofinantat de fundatia americana „EcoCatalyst Foundation”. Scopul evenimentului este de a forma si consolida reteaua nationala a tinerilor ecologisti care pledeaza pentru protectia raurilor in tara noastra si pentru imbunatatirea situatiei ecologice a acestora la nivel european.

Festivalul Tinerilor Ecologisti a adunat impreuna cca 350 de tineri, viitori lideri in sfera protectiei mediului din regiunea de nord a republicii Moldova.

Pe scena festivalului au participat tinerii care s-au inscris la concursul „Iubeste-ti riul!”, care a fost divizat in 3 categorii (Video, Foto si Divertisment) si orientat spre din regiunea de nord a republicii Moldova cu scopul de a aborda interactiv si creativ problemele cu care se confrunta raurile Moldovei. Pe scena festivalului au fost prezentate 22 de lucrari la categoria “Divertisment”, iar in urma evaluarii juriului, au fost desemnati 3 cistigatori si acordate 3 mentiuni.

Totodata in cadrul festivalului, a fost organizat un flash-mob cu genericul „Iubeste-ti riul!”, iar toti cei prezenti la festival, prin intermediul unui dans, ghidati de echipa de dansatori ai baletului „Just Friends”, timp de 10 minute au facut un indemn fata de intreaga societate sa mediteze asupra starii raurilor din tara, cat si a beneficiilor pe care ni le ofera apa pentru mentinerea vietii pe pamant.

Participantii festivalului au fost delectati cu un impresionant show de dans, realizat de ansamblul de dansuri traditionale „Tinerete”, Formatia de dans „Maximum” si interpreta Dara, care au fost invitatii speciali ai evenimentului

Echipa Centrului National de Mediu aduce multumiri tuturor tinerilor care s-au implicat activ in competitia „Iubeste-ti riul!”, profesorilor care au sustinut echipele de tineri precum si Directiilor Educatie, care au contribuit la diseminarea anuntului privind organizarea concursului si festivalului.

Totodata, aducem multumiri companiei de imbuteliere a apei iodate aqua unIQa, partenerul traditional al Centrul National de Mediu, care a asigurat cu apa potabila evenimentul si “Youbesc Entertainment” pentru acordarea asistentei in desfasurarea evenimentului.
Si nu in ultimul rand, multumim de Fondul pentru Democratie din SUA (NED) si Fundatiei Americane EcoCatalyst Foundation, care prin programele lor sustin campania tinerilor “Iubeste-ti riul!”.

Pentru informatii suplimentare despre eveniment, va rugam sa ne contactati la nr.: 22 83 67 27; Gsm: 060176393; e-mail: alla.vacarciuc@gmail.com

Persoana de contact:

Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul National de Mediu.

Festivalul Tinerilor Ecologisti este organizat in cadrul proiectului “Consolidarea valorilor democratice in rindurile tinerilor din regiunile Moldovei ” si este co-finantat de Fondul pentru Democratie din SUA (NED) si fundatia americana “EcoCatalyst Foundation”.
Partenerii festivalului: Youbesc Entertainment Company, si compania de imbuteliere a apei iodate „aqua unIQa”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here