Fiecare deseu la locul sau in Gorj

0
334

Copiii din municipiul Targu Jiu au fost asteptati, la sfarsitul saptamanii trecute, in Parcul Central, pentru a participa la campania „Fiecare deseu la locul sau”. Fiecare copil trebuia sa aduca de acasa sticlute de oja, tuburi de spray-uri, ambalaje de detergent, deseuri ce intra in categoria deseurilor periculoase provenite din gospodarii.

In urma acestei campanii de constientizare, a fost colectata o cantitate de opt metri cubi de deseuri.
„O sa continuam campaniile in toate scolile din judet, pana cand nu vor mai fi deseuri aruncate, pentru ca aceste deseuri afecteaza sanatatea oamenilor”, a precizat Gheorghe Fometescu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Gorj.

Cei mici au fost asteptati de mascota SORTI, care le-a oferit cadouri, ce au constat in rechizite scolare. De asemenea, acestia au mai avut parte de un spectacol de teatru de papusi, oferit de catre o echipa din Craiova.
Acest tip de campanii va continua, din doua in doua saptamani. Campania „Fiecare deseu la locul sau” se desfasoara la nivel national si local, in perioada 27 septembrie -15 noiembrie. Campania este organizata la nivel national, de catre Uniunea Europeana si Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Sursa: Lupta in Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.