Array

Fii ecologist de Zilele Cetatii!

Fii ecologist de Zilele Cetatii!

Asociatia pentru Tranzitia Urbana, organizatie care are ca obiective dezvoltarea urbana durabila, in cadrul proiectului european Active Acces, deruleaza impreuna cu Primaria municipiului Alba Iulia o serie de actiuni dedicate elevilor de clasele I-VIII. Actiunile organizate de Zilele Cetatii isi propun sa incurajeze modalitatile de transport nepoluante, respectiv mersul cu bicicleta si mersul pe jos.

Asadar, toti cei care au bicicleta, trotineta, role sau skateboard sint invitati sa vina cu ele in Santurile de Sud ale cetatii, simbata, 30 aprilie la ora 10.30, pentru a participa la marsul de inaugurare a noilor piste de biciclete. In plus, dupa acest mars vor fi organizate doua concursuri. Pentru elevii din clasele I-IV invitatia cuprinde si mesajul de a aduce cu ei desene realizate cu tema “Merg pe jos sau cu bicicleta si imi cunosc mai bine orasul”. In fine, pentru elevii din clasele V-VIII concursul se axeaza pe fotografii in care sint surprinsi pietoni sau biciclisti. Pentru aceste concursuri organizatorii ii asteapta pe participanti incepind cu orele 10.30 in Santurile de sud ale Cetatii. Administratia locala va premia cele mai frumoase 10 desene si cele mai interesante 5 fotografii. Toate desenele vor fi expuse de Zilele Cetatii in ziua organizarii evenimentului.

Proiect

Proiectul Active Acces este finantat prin Intelligent Energy Europe. Programul a inceput in luna august 2009 si isi propune sa constientizeze opinia publica asupra beneficiilor aduse comunitatii si orasului de mersul pe jos si cu bicicleta. Pina acum impreuna cu administratia locala din Alba Iulia au fost organizate in 2010 activitati importante. A fost vorba despre Traffic Snake Game – Jocul sarpelui in trafic, in scoli, un audit al mersului pe jos, realizat pe Bulevardul Revolutiei, dar si un workshop pe tema transportului nemotorizat. Anul acesta pe linga Traffic Snake Game, desfasurat in Scolile “Mihai Eminescu” si “Vasile Goldis”, se va organiza, tot in data de 30 aprilie, in cadrul Zilelor Cetatii, si o campanie de informare a opiniei publice. Prin Active Access se urmareste cresterea utilizarii mersului pe bicicleta, dar mai ales a mersului pe jos, pentru deplasarile zilnice, realizate pe distante scurte. Proiectul vine in beneficiul sanatatii oamenilor, al economiei locale si al dinamizarii vietii sociale, spun organizatorii.

Scopul proiectului este ca, prin schimbarea hartii mentale pe care locuitorii o au despre cartierul lor, deplasarile realizate cu masina sa fie transferate spre mersul pe jos sau cu bicicleta, fiind mai degraba cunoscute si utilizate serviciile aflate in apropierea locuintei, decit cele localizate in marile centre comerciale aflate la marginea orasului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,538FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente