98.000 de romani sunt diagnosticati cu cancer

98.000 de romani sunt diagnosticati cu cancer

Cancerul, bolile cardiovasculare si malaria inca provoaca cele mai multe decese la nivel international. Dintre aceste afectiuni, cele maligne sunt din ce in ce mai raspandite si la noi in tara.

In Romania, statisticile arata o crestere a cazurilor de cancer de la 40.000, cate erau in anul 1994, la 98.000 – in 2011. Prin urmare, s-a inregistrat o crestere cu aproximativ 3000 de cazuri anual din 1994 pana in prezent.
In ciuda progreselor medicinei, cancerul este inca o boala incurabila, insa companiile producatoare de medicamente sunt optimiste si cred ca, in curand, vor putea pune pe piata produse mult mai eficiente. Totusi, pana acum nu exista leac sigur pentru cancer.
“Din peste 700 de molecule noi care sunt acum in faza de cercetare si dezvoltare, cele mai multe – 395 – sunt destinate dezvoltarii de medicamente noi pentru tratarea cancerului. De asemenea, sunt in curs de descoperire unele vaccinuri destinate ameliorarii cancerului, insa din pacate, in Romania accesul la tratamente de ultima generatie se face foarte greu si nu putem estima cand vor putea beneficia de ele pacientii romani” a declarat Cristian Lutan, director executiv adjunct la Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Mai mult: Anual, 98.000 de romani sunt diagnosticati cu cancer – Stiri | Libertatea.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,542FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente