Filiera franceza – tehnologia OMG eliminata pentru a putea pastra energia nucleara

Filiera franceza – tehnologia OMG eliminata pentru a putea pastra energia nucleara
Filiera franceza – tehnologia OMG eliminata pentru a putea pastra energia nucleara

Intr-un interviu acordat cotidianului francez „Les Echos”, fostul prim ministru francez Francois Fillon a confirmat zvonul conform caruia presedintele Nicolas Sarkozy a ajuns la un acord cu ecologistii in privinta eliminarii tehnologiei organismelor modificate genetic drept compensatie pentru pastrarea energiei nucleare.

Intr-un interviu acordat cotidianului francez „Les Echos”, fostul prim ministru francez  Francois Fillon a confirmat zvonul conform caruia presedintele Nicolas Sarkozy  a ajuns la un acord cu ecologistii in privinta eliminarii tehnologiei organismelor modificate genetic drept compensatie pentru pastrarea energiei nucleare.

„Franta are istorie, experienta, excelenta (referitor la oraganismele modificate genetic – n.red.) dar din anumite motive, care sunt in mare masura legate de precautie, am ramas in urma (…) Am adoptat pozitii foarte inchise prin Grenelle (dezbateri publice pe teme de mediu – n.red.), intr-un fel de „troc” intre Nicolas Sarkozy si ecologisti: domeniul nuclear contra organismelor modificate genetic. Dar cine poate spune astazi daca in cincizeci de ani tehnologia nucleara va fi mai importanta decat OMG?”, a declarat Francois Fillon in cadrul interviului.

Fostul sef al guvernului Sarkozy a continuat seria declaratiilor, subliniind importanta inovatiei si tehnologiei: „Suntem una dintre tarile cel mai putin industrializate daca vorbim de robotizare, mult mai putin decat Germania si Italia. Exista doua motive. Din cauza fiscalitatii, firmele noastre investesc mai putin. Exista, de asemenea, o reticenta in privinta robotizarii. Noi credem ca automatizarea va distruge locuri de munca. Dar este exact invers: ar insemna o crestere a industriei franceze.”. De asemenea, politicianul arata ca eforturile pe termen lung sunt suportabile doar in numele unei strategii de dezvoltare si ca este  preferabil de a face prin provocãri, nu prin teama, sa evulueze societatea. ”

Aversiunea fata de risc acum condamna Franta, avertizeaza Fillon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *