Filipinezii au descoperit o vopsea care anihilileaza gazele toxice, si au incput sa-si vopseasca orasul

Filipinezii au descoperit o vopsea care anihilileaza, se pare, gazele toxice, si au incput sa-si vopseasca orasul

Filipinezii au constientizat faptul ca Manlia, capitala tarii, este unul dintre cele mai poluate orase din lume si au catutat solutii pentru a reduce emisiile nocive. Astfel, au descoperit o vopsea care anihilileaza, se pare, gazele toxice, si au incput sa-si vopseasca parapetii, pilonii podurilor, peretii blocurilor sau ale magazinelor de pe principalele strazit din capitala Filipinelor, Manila, au foste vopsit de catre angajatii municipalitatii in culori vii, cu desene jucause, vesele sau abstracte. Insa scopul acestei masuri nu este de a inveseli strazile orasului, ci de a scapa de poluare. Si asta pentru ca metropola a iesit intr-un studiu recent pe locurile fruntase in ceea ce priveste poluarea.

Constinetizand riscul la care se expun zi de zi, filipinezii au gasit astfel o solutie pentru a scapa de gazele toxice: vopsieaua care purtifica aerul.

O companie locala a inventat aceasta vopsea si, in parteneriat cu guvernul incearca so o foloseasca pentru a curata unul dintre orasele cele mai afectate de smog. Potrivit producatorilor, o mie de metri patrati de suprafat zugravita sunt echivalentul a o mie de copaci plantati in zonele poluate, avand exact acelasi rol ca acestia: de a purifica aerul, reducand cu 20 la suta noxele.

Filipinezii au descoperit o vopsea care anihilileaza, se pare, gazele toxice, si au incput sa-si vopseasca orasul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente