Primaria Bacau se lauda cu amenajarea a zeci de parcari ecologice in oras

  0
  451
  Parcari ecologice cu numele: Beton, gunoaie si niciun fir de iarba
  Parcari ecologice cu numele: Beton, gunoaie si niciun fir de iarba

  Primaria Bacau se lauda cu amenajarea a zeci de parcari ecologice in oras. Acestea nu-si merita, insa, numele, nefiind altceva decat niste spatii acoperite cu beton. Dalele folosite au o forma speciala care sa permita cresterea ierbii, numai ca aceasta nu a fost inca semanata. Prin urmare, in parcarile ecologice au inceput sa rasara pe alocuri buruieni printre gunoaie.

  Amenajarea parcarilor ecologice a inceput anul trecut. Potrivit informatiilor oferite de Primaria Bacau, in prima etapa au fost date in folosinta 11. Acestea arata acum mai rau decat la inceput. Printre dalele concepute special pentru a permite cresterea ierbii se vad doar gunoaie, nisip si pietre. Una dintre primele parcari de acest tip se afla in Cartierul Nord, pe strada Hatman Berescu. Locatarii din cartier spun ca de cand s-au incheiat lucrarile de amenajare a ei nu au mai vazut muncitori de la primarie care sa o pregateasca macar pentru semanatul ierbii. „Prima problema pe care am avut-o cu parcarea asta a fost ca nu au terminat de montat dalele, ne-a declarat Constantin Rusu, un locatar din cartier. Dupa ce ne-am plans in presa, si-au facut aparitia muncitorii. In toamna trecuta au spus ca in primavara vor semana iarba. N-am vazut pe nimeni pe aici. Unele dale sunt pline cu nisip batatorit, altele sunt pe jumatate sau mai putin. Nici urma de iarba. Acum vedem ca au venit sa puna copaci pe Hatman Berescu, dar sunt asa de subtiri ca nu vor rezista. Nu stiu de ce nu se face treaba ca lumea.”

  „Asa se numesc, ecologice?”

  Bacauanii nu sunt impresionati de parcarile cu care se lauda administratia, iar termenul „ecologic” li se pare nerealist. La intersectia strazilor Oituz si Trandafirilor se afla o alta parcare „ecologica”. Tot ce creste printre dale sunt cateva fire de buruieni, chistoace si bucati de hartie. „Daca sunt parcari ecologice ar trebui sa aiba iarba, ne-a declarat Doina Rusei. Dalele ar trebui sa fie umplute cu pamant si sa se vada ca s-a semanat iarba. Or, aici nici vorba de asa ceva.”
  „Asa se numesc, ecologice? a intrebat amuzat Ionel Magdalina. Nu li se potriveste numele. Pai, eu nu cred ca e vreun fir de iarba semanat aici. E doar beton.” Desi a lasat treaba neterminata, primaria anunta cu mare sarg electoral inca o mie de locuri in parcari ecologice in toate zonele orasului, de pe Proiectantului pe Stefan cel Mare si din Aviatori pe Nufarului. Acestea ofera, in primul rand, o paine buna de mancat firmei sucevene care a transformat Bacaul intr-o piata de desfacere pentru pavelele sale.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.