Masuri contra depozitarii deseurilor in zona T. Blajovici, Oradea

0
283
Ce ar trebui să facem cu deșeurile de plastic? Noua carte verde lansează o reflecție la nivelul UE
Masuri contra depozitarii deseurilor in zona T. Blajovici, Oradea

Primaria Oradea a montat, la inceputul acestei luni, doua panouri metalice de atentionare in zona pietei de vechituri, atat pe str. Armatei Romane (inainte de Universitate), cat si pe str. Traian Blajovici (langa Podul Traian Blajovici), in vederea prevenirii depozitarii deseurilor menajere sau a molozului pe domeniul public.

Astfel, cei care intentioneaza sa depoziteze ilegal moloz sau alte deseuri in aceasta zona sunt atentionati prin doua panouri mari, ca depozitarea deseurilor in acest loc este interzisa si se sanctioneaza cu amenda de la 100 – 200 de lei in cazul persoanelor fizice si de la 1500 – 2500 lei in cazul persoanelor juridice.

In prima saptamana a lunii aprilie, agentii Politiei Locale Oradea din cadrul Compartimentului Ordine Publica au desfasurat in aceasta zona actiuni in vederea prevenirii depozitarii ilegale de deseuri.

In urma acestor actiuni au fost surprinse 6 persoane care au depozitat deseuri pe domeniul public, acestea fiind sanctionate contraventional cu amenda in valoare totala de 3900 lei.

Politia Locala Oradea atrage din nou atentia cetatenilor, ca in conformitate cu prevederile Hotararii Consiliului Local nr. 725/2006 modificata, privind aprobarea Regulamentului privind serviciile publice, parcurile si zonele verzi – norme specifice privind protectia mediului, „Este interzisa depozitarea deseurilor de orice fel pe domeniul public”.

Incalcarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 100 – 200 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice intre 1500 – 2500 lei.

Cetatenii municipiului Oradea sunt rugati sa sesizeze orice incalcare a prevederilor de mai sus la Dispeceratul Politei Locale, la numarul de telefon 0259-969 sau la telefonul verde 0800.800.518 (gratuit) sau pe e-mail [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.