Film documentar si lucrari de pictura pe tema ecologizarii bazinului Tisa

Film documentar si lucrari de pictura pe tema ecologizarii bazinului Tisa

Mai multe lucrari de pictura, care vor avea ca tema ecologizarea bazinului Tisa, vor fi realizate in perioada 4-5 august la Sighetu Marmatiei, in cadrul unui proiect cu rol de avertizare ecologica. Este vorba de un proiect initiat de reprezentantii Cluburilor Rotary din Ucraina, Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania, din cadrul „Parteneriatul Cluburilor Rotary din Nord-Estul Carpatilor”, care doresc sa traga un semnal de alarma privind poluarea din aceasta zona.

Proiectul “Ecologizarea bazinului Tisa” are doua componente: realizarea unui film documentar in bazinul Tisei pe tema poluarii care va fi difuzat in toate cele cinci tari, si sponsorizarea a 25 de pictori (cate cinci din fiecare tara participanta), care vor realiza lucrari artistice pe aceeasi tema.

In decurs de doua saptamani, pictorii se vor deplasa pe raul Tisa avand obligatia sa realizeze patru-cinci lucrari. Punctul de pornire va fi Sighetu Marmatiei.

Lucrarile vor fi expuse in fiecare tara timp de o saptamana in care vor putea fi vizualizate si licitate online. Pretul de pornire a unei lucrari va fi de minimum 250 de euro. Din suma rezultata (aproximativ 50.000 de euro), o parte din bani vor merge spre cluburile din fiecare tara pentru proiecte bine definite.

La eveniment si-au anuntat participarea Guvernatorul Districtului 2241 (Romania si Republica Moldova) prof. dr. Ioan Sbarciu (rectorul Facultatii de Arte Cluj-Napoca), Guvernatorul Districtului Ungariei, Guvernatorul Districtului 2230 (Ucraina si Polonia) Myroslav Gavryliv, Guvernatorul Districtului 2240 (Slovacia si Cehia) Tomas Lang dar si alti rotarieni din tara si strainatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *