Potrivit oamenilor de stiinta elvetieni, telefoanele mobile nu cresc semnificativ riscul de cancer cerebral in cazul copiilor, comparativ cu adultii

Potrivit oamenilor de stiinta elvetieni, telefoanele mobile nu cresc semnificativ riscul de cancer cerebral

Potrivit oamenilor de stiinta elvetieni, telefoanele mobile nu cresc semnificativ riscul de cancer cerebral in cazul copiilor si adolescentilor, comparativ cu persoanele adulte care utilizeaza frecvent mobilul. Chiar daca varsta medie a celor care utilizeaza telefoane mobile este in scadere, acestea nu au un impact mai mare la copii.

Oamenii de stiinta credeau initial ca utilizarea unui telefon mobil este mai periculoasa in cazul copiilor in conditiile in care campul undelor electromagentice patrunde in zone diferite ale creierului, comparativ cu creierul persoanelor adulte. O echipa de cercetatori din Basel, Elvetia, a realizat un studiu care include informatii despre 646 de copii si adolescenti cu varsta intre 7 si 19 ani, dintre care 352 aveau cancer cerebral. Studiul a demonstrat ca posibilitatea ca un copil sa se imbolnaveasca de cancer cerebral nu este influentata de utilizarea telefonului mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *