Filme documentare si de fictiune cu tematica ecologica vor fi prezentate din 17 ianuarie, la Sinaia

  0
  455

  Filme documentare si de fictiune care dezbat situatia actuala a mediului vor fi prezentate in cadrul Green Planet Blues, primul eveniment cinematografic de film eco din Romania, care se va desfasura la Sinaia, intre 17 si 19 ianuarie.

  film eco in sinaia
  Niciun film romanesc nu figureaza insa pe agenda evenimentului.

  „Anul acesta nu prezentam niciun film romanesc in cadrul Green Planet Blues, pentru ca astfel de documentare nu au fost in atentia regizorilor romani. Speram ca anul viitor sa existe cineasti romani care sa realizeze importanta domeniului si sa faca filme documentare in acest sens”, a explicat Cristina Hoffman, presedinte al Asociatiei Aristoteles Workshop.

  La deschiderea oficiala a Green Planet Blues, sambata seara, va fi prezentat pentru prima oara intr-un cinematograf romanesc documentarul „Ceasul al unsprezecelea”, creat, produs si narat de Leonardo DiCaprio.

  Filmul incearca sa provoace asumarea rolului de generatie-pivot catre un viitor mai bun pentru noi si pentru Planeta. Peste 50 de specialisti, activisti si politicieni, printre care Mihail Gorbaciov, Stephen Hawking si Qagari Maathai explica in documentar necesitatea unei schimbari urgente generata de conlucrarea dintre politic, economic si Tehnologia existenta.

  Printre filmele documentare prezentate in cele trei zile ale evenimentului se numara „Las Call for Planet Earth”, despre pericolele care se abat asupra planetei, „Digital Cementeries”, despre tarile dezvoltate care otravesc tarile sarace cu deseuri, „Strawberry Fields”, in care este prezentata situatia naturii din Israel si Fasia Gaza sau „Saving Luna”, care va inchide festivalul cu o poveste despre incercarile zadarnice ale unei balene orfane de a se imprieteni cu omul.

  Toate cele 18 filme documentare sau de fictiune care vor fi prezentate sunt produse in 2007-2008.

  De asemenea, in cadrul evenimentului vor avea loc si trei mese rotunde, care vor avea ca teme de discutie energia, protectia animalelor si gestionarea deseurilor.

  Green Planet Blues este organizat de Asociatia Aristoteles Workshop, cu sprijinul Discovery Channel Europe si al Centrului National al Cinematografiei.
  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.