11 firme prinse în flagrant că deversau substanţe poluante în râul Argeş
Firma care la sfarsitul sãptãmanii trecute a poluat raul Jiu s-a ales cu o amendã de 100.000 de lei.

Firma care la sfarsitul sãptãmanii trecute a poluat raul Jiu s-a ales cu o amendã de 100.000 de lei. Este vorba despre o societate care valorificã praful de cãrbune.

Seful Gãrzii de Mediu Hunedoara, comisarul Cristian Moldovan, a declarat, luni, cã agentul care a poluat Raul Jiu a fost amendat deoarece nu a anuntat incidentul, pe de o parte, cat si pentru faptul cã nu aveau toate actele complete.

„ Societatea a fost sanctionatã cu suma de 100.000 de lei deoarece, in urma anchetei am descoperit cã nu avea actele complete si nu a anuntat incidentul, noi sesizandu-ne din altã parte. Este vorba despre o societate care valorifica praful de cãrbune, adicã il lua de la CNH si il revindea dupã ce il trata”, a  declarat comisarul sef  Moldovan.

De mentionat cã firma care a poluat nu apartine de Compania Nationalã a Huilei si este o  firmã privatã din Resita care se numeste LCC Compania Cãrbunelui.

ªi responsabilii cu protectia mediului din cadrul CNH Petrosani a confirmat faptul cã poluarea apãrutã pe raul Jiu nu a avut nicio legãturã cu Compania Nationalã a Huilei ori cu vreo subunitate ce apartine de aceasta.

Potrivit comisarilor Gãrzii de Mediu Hunedoara poluarea de la sfarsitul sãptãmanii inregistratã pe raul Jiu nu a afectat fauna decat intr-o micã proportie. “ Fauna a fost putin afectatã, au murit doar cativa pesti deoarece a fost vorba doar despre o undã”, a explicat Moldovan.

Marius MITRACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here