Firma de salubrizare din municipiul Rosiorii de Vede refuza sa mai colecteze gunoiul menajer

Firma de salubrizare din municipiul Rosiorii de Vede, SC Supercom SA, refuza sa mai colecteze deseurile menajere, incepand de marti, pe motiv ca nu exista un spatiu autorizat pentru depozitarea acestora, transmite corespondentul NewsIn.
Rosiorii de Vede

Primarul municipiului, Ion Nutu, a declarat ca nu poate sa acorde un spatiu pentru infiintarea unui nou depozot de gunoi pentru ca administratia locala risca penalitati foarte mari, avand in vedere ca, in conformitate cu calendarul convenit cu UE, la sfarsitul anului trecut au fost inchise toate depozitele de gunoi din mediul urban, iar data de 16 iulie 2009 a fost termenul limita stabilit pentru inchiderea depozitelor neconforme din mediul rural.

“Primaria nu poate sa acorde spatiu pentru infiintarea unui nou depozit pentru ca s-ar incalca normele europene si legislatia de mediu si, inevitabil, ar incepe sa curga amenzi foarte mari. Dar nici nu putem sa lasam ca orasul sa fie blocat de gunoi”, a declarat Ion Nutu.

Potrivit primarului, cel mai apropiat depozit conform este la o distanta de circa 100 de kilometri, in localitatea Glina, iar trasportarea gunoiului acolo ar duce la cresterea tarifelor atat pentru populatie, cat si pentru administratia locala.

“Transportul gunoiului la Glina in fiecare zi inseamna costuri de transport care trebuie incluse in tarifele pentru activitatea de salubrizare. Acest lucru ar determina cresterea substantiala a costurilor atat pentru populatie, cat si pentru administratia locala”, a afirmat Nutu.

In Teleorman, printr-un proiect cu finantare ISPA implementat de Consiliul Judetean, este in constructie un Sistem de managemet al deseurilor in localitatea Mavrodin, dar lucrarile au inregistrat intarzieri mari. Potrivit sefului unitatii de implementare a proiectului, Mugur Bataus, prima celula va fi data in folosinta cel mai devreme la finalul lunii octombrie.

Pana atunci, autoritatile locale trebuie sa gaseasca solutii pentru depozitarea deseurilor menajere, iar primarul municipiului Rosiorii de Vede spune ca va solicita consiliere de la Garda Nationala de Mediu, unde se va deplasa impreuna cu seful Garzii de Mediu din Teleorman.

“Dupa mai multe discutii pe care le-am purtat cu directorul coordonator al Garzii de Mediu, Tudorel Coman, pentru gasirea unei solutii corespunzatoare, am convenit ca impreuna sa ne deplasam la Bucuresti, pentru a vedea daca exista o solutie legala si care nu implica majorarea costurilor pentru activitatea de salubrizare, pana la finalizarea lucrarilor de la Sistemul de management al deseurilor de la Mavrodin”, a declarat Nutu.

Sursa: NewsIn

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente