Firma implicata in scandalul cu fostul ministru, Nicolae Nemirschi, castiga pe banda contracte cu Ministerul Mediului

  0
  355
  Firma implicată în scandalul cu fostul ministru, Nicolae Nemirschi, câştigă pe bandă contracte cu Ministerul Mediului
  Firma implicata in scandalul cu fostul ministru, Nicolae Nemirschi, castiga pe banda contracte cu Ministerul Mediului

  Patronii unei firme de publicitate implicata in 2009 in scandalul in care fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, a fost anchetat pentru un posibil abuz in serviciu revin in forta si castiga licitatie dupa licitatie cu institutii ale statului.

  Potrivit economica.net, numai cu Ministerul Mediului au incheiat printr-o alta firma decat cea implicata in scandal trei contracte in valoare totala de aproximativ 5 milioane de lei.

  Ministerul Mediului condus de Rovana Plumb a atribuit anul acesta, in urma unor licitatii, trei contracte in valoare totala de aproximativ 5 milioane de lei unei agentii de publicitate detinuta de aceleasi persoane care patroneaza si firma Ars Advertising, societate implicata in scandalul din 2009 in urma caruia Ministrul Mediului de atunci, Nicole Nemirschi, era sa isi piarda scaunul.

  Amintim ca in urma cu aproximativ trei ani, Nemirschi a fost anchetat de DNA pentru un posibil abuz in serviciu in legatura cu atribuirea prin incredintarea directa a unui contract de publicitate in valoare de 500.000 de euro catre o firma de publicitate – Ars Advertising

  Societatea care a castigat recent trei contracte cu Ministerul Mediului se numeste Agrafics Communication SRL si este detinuta de Stefanescu Daniela (10% dintre actiuni) si Stefanescu Gabriel Marian (90% dintre actiuni), adica aceleasi persoane care, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului, au inregistrat si Ars Advertising.

  In noiembrie 2012, Agrafics a castigat la o licitatie organizata de Ministerul Mediului un contract in valoare de aproximativ 2 milioane de lei, surclasand alte 14 companii ale caror oferte au fost considerate admisibile, din 16 cate s-au inscris. Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut. Sursa de finantare a contractului provine de la bugetul de stat, urmand ca 75% din totalul cheltuielilor eligibile aferente contractului sa fie rambursate din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Axa Prioritara „Asistenta Tehnica” din Programul Operational Sectorial Mediu.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.