Fisuri in reactorul unei centrale nucleare din Coreea de Sud

Fisuri in reactorul unei centrale nucleare din Coreea de Sud

Scandalul iscat in urma descoperirii utilizarii de piese neverificate la centralele nucleare din Coreea de Sud, a generat o amplificare a ingrijorarii legate de securitatea nucleara , mai ales ca s-au descoperit recent mici fisuri in sase din tunelurile barelor de control ale Unitatii 3 din centrala nucleara Yonggwang , din sud-vestul tarii.

Inchiderea reactorului pentru verificari complete este prima masura luata de autoritati, seful departamentului de intretinere de la KHNP(Korean Hydro & Nuclear Power) , Jang Yong-jin, ,declarand ca fisurile sunt mici si nu exista riscul niciunei scurgeri de radiatii.

Reactorul era oprit pentru verificarile periodice cand s-au descoperit fisurile si o comisie pentru siguranta nuclera va incerca sa determine cauza acestor fisuri.

Alte doua reactoare au fost oprite in urma scandalului pieselor neverificate, astfel, producerea de energie electrica va fi serios afectata in aceasta tara, mai ales in prag de iarna.

Sporirea crizei privind siguranta nucleara a inceput in urma problemelor de la centrala nucleara Fukushima Daiichi din Japonia care a fost afectata de cutremurul si tsunami-ul care au lovit tara in martie 2011.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente