Flashmob de Ziua Internationala a animalelor fara stapan

0
600
Evenimente in toata tara de Ziua internationala a Animalelor fara Stapan!
Evenimente in toata tara de Ziua internationala a Animalelor fara Stapan!

4 aprilie 2011, in cadrul a 16 evenimente organizate in Bacau, Brasov, Botosani, Buzau, Bucuresti, Constanta, Cluj, Craiova, Galati, Pitesti, Iasi, Timisoara, Tecuci, Tulcea, Sibiu, Valcea, circa 2000 de romani s-au mobilizat, prin organizarea de targuri de adoptii, programe de educare /constientizare si flashmob-uri, pentru a marca o zi dedicata compasiunii si actiunii pentru animalele fara stapan.

Participantii la flashmob-ul national au format un cerc uman, simbol al unitatii in lupta pentru constientizarea si prevenirea abandonului si au expus mesaje: Stop Abandonului; Adopta un Prieten.

Actiunea a durat aproximativ 10 minute iar scopul acestui manifest de educatie civica l-a constituit informarea si constientizarea populatiei cu privire la efectele negative ale abandonului, responsabilitate si necesitatea actiunii in unitate.

Timisorenii au demonstrat ca au suflet mare cand vine vorba de animale si au participat in numar deosebit de numeros, peste 1000 de vizitatori, la targul de adoptii organizat de Asociatia PetHope si ASMVT. In cadrul acestui eveniment au fost adoptate peste 80 de animale provenite din adaposturile locale. Programul variat a inclus demonstratii de dresaj de cai, un psiholog on site pentru a raspunde la intrebarile vizitatorilor, un stand organizat ad-hoc pentru a atrage atentia asupra abandonului de animale.

Stop Abandonului!

„Haideti sa facem fiecare din noi putin mai mult, pentru ca ceea ce pentru noi inseamna un efort minim pentru ei inseamna un intreg univers!” a fost indemnul organizatorilor din Timisoara.

In cadrul actiunii organizate la Cluj-Napoca, de catre Asociatia pentru Protectia Necuvantatoarelor Arca lui Noe, s-a derulat un program de constientizare si educare a populatiei cu privire la importanta sterilizarii cainilor cu si fara stapan si la efectele negative ale abandonului. Spre bucuria a zeci de vizitatori actiunea a fost completata de un targ de adoptii in cadrul caruia toate cele 15 animalele oferite au fost adoptate, iar restul celor interesati in a adopta un prieten patruped au fost invitati la adapostul asociatiei.

SUSTINEM sterilizarea cainilor comunitari si a celor fara valoare chinologica, cu si fara stapan, ca unica solutie durabila si eficienta pentru gestionarea populatiei de caini comunitari.

Evenimentele au fost organizate, pe plan local, de catre asociatiile: PetHope Timisoara si ASMVT, Arca lui Noe Cluj, Protectia Animalelor Aulim Pitesti, Animal Life Sibiu, Da-mi o Sansa Craiova, Romania Animal Rescue Tecuci, Asociatia Ador Botosani, Help Labus Galati, A Doua Sansa Valcea, Asociatia pentru Protectia Animalelor Brasov, Prieteni Necuvantatori Bacau si de catre voluntari implicati in actiuni de protectia animalelor in Constanta, Iasi, Tulcea care au inteles ca noi suntem schimbarea si ca uniti suntem mai puternici.

Sa actionam RESPONSABIL si in UNITATE!

In Bucuresti au participat Vier Pfoten, Asociatia Robi, Asociatia Cutu Cutu, GIA.

Initiativele au fost sustinute de catre Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor si platforma online pentru promovarea adoptiilor

www.adoptiicaini.ro, prin intermediul careia s-a realizat mobilizarea nationala si organizarea evenimentului din Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.