Flori aflate pe cale de disparitie, vandute pe marginea drumurilor

Flori aflate pe cale de disparitie, vandute pe marginea drumurilor

Afacere ilegala cu flori inscrise in Cartea Rosie. Zeci de copii au fost surprinsi pe marginea traseelor, vanzand toporasi, branduse, ghiocei si alte flori de primavara, aflate pe cale de disparitie.

Chiar daca sunt incluse in Cartea Rosie, iar vanzarea acestora este strict interzisa de lege, comerciantii spun ca, astfel, isi fac un ban de cheltuiala. Cand au observat camera de luat vederi, cei mai multi dintre ei s-au ascuns ori au dat bir cu fugitii.

Vanzarea florilor de primavara dureaza trei luni. Cei care se aventureaza sa le comercializeze stiu, insa, ca afacerea este ilegala.

“Sunt viorele, dar n-o sa dea nimeni interviu. Noi am da, nu ne e greu, dar pe urma ne obijduieste pe noi politia, ne fugareste si ne bate prin padure, ne strica florile”, a povestit o comercianta.

Asa-zisii afaceristi propun spre vanzare ghiocei, toporasi sau viorele. Un buchet costa aproximativ 20 de lei. Timp de o ora, fiecare dintre ei poate aduna cel putin 100 de lei.

Codul Contraventional prevede o amenda de pana la 2.000 de lei pentru comercializarea florilor de primavara incluse in Cartea Rosie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente