Fondul de Mediu nu va mai finanta parcuri la tara

Fondul de Mediu nu va mai finanta parcuri la tara
Fondul de Mediu nu va mai finanta parcuri la tara
Fondul de Mediu nu va mai finanta parcuri la tara

Agentia Fondului pentru Mediu (AFM) nu va mai finanta proiecte care vizeaza realizarea de parcuri in mediul rural, a anuntat ieri la Botosani secretarul de stat Adrian Gearap, presedintele AFM.

„Sunt niste proiecte care nu-si ating in totalitate scopul pentru care sunt finantate, mediul urban fiind cel care are nevoie de astfel de proiecte. Vom diferentia foarte clar ce bani se duc si unde”, a mai spus oficialul. Potrivit acestuia, Guvernul are ca prioritate zero investitiile in apa si canalizare in mediul rural. El a mai anuntat ca la anul va fi reluat Programul „Casa verde” prin care institutiile publice vor accesa finantari pentru sisteme de incalzire ecologica.

AFM intentioneaza ca, tot de anul viitor, primariile care doresc sa atraga finantari in baza unor proiecte sa fie scutite de la plata cofinantarii.

Judetul Botosani se situeaza peste media pe tara in privinta numarului de proiecte si finantari atrase. AFM a aprobat pentru Botosani 10 proiecte cu o finantare totala de 23 de milioane de lei, din care 5,8 milioane de lei platite deja, din 2013 si pana acum. Alte 4,5 milioane lei sunt programate la plata. Aceste proiecte sunt pe apa si canalizare, pe impaduriri si spatii verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *