Fondul de vanatoare de la Balc a fost atribuit Asociatiei de Vanatoare Waidmannsheil

0
412

Asociatia de Vanatoare Waidmannsheil a castigat marti, in urma unei licitatii publice, dreptul de concesiune pentru urmatorii zece ani asupra fondului de vanatoare de la Balc, la care omul de afaceri Ion Tiriac a renuntat. Suma pe care asociatia de vanatoare o va plati anual este de aproape 27.000 de euro.
vanatoare
Domeniul Balc a devenit celebru datorita partidelor de vanatoare anuale care se tineau aici. In fiecare an, in luna ianuarie, lideri politici si oameni de afaceri de top din lumea intreaga au participat la vanatoarea organizata de Ion Tiriac.

De departe, cea mai controversata partida de vanatoare a fost cea din 2005, cand aproape 200 de mistreti au fost impuscati. Adica o treime din fondul domeniului. Fostul premier Adrian Nastase a reusit performanta sa doboare nu mai putin de 23 de mistreti.

In 2007, pe lista invitatilor s-au aflat 30 dintre cei mai importanti oameni de afaceri, politicieni si sportivi din Europa. Printre ei, Wolfgang Porsche, Klaus Mangold, presedintele Chrysler, fostul mare fotbalist german Klaus Fischer, printul Dimitrie Sturdza, dar si fostul premier Petre Roman.

In 2008, vanatoarea de mistreti s-a desfasurat departe de ochii presei. La eveniment au participat si localnici. Cel putin 150 de mistreti au fost impuscati. Realitatea TV a obtinut in exclusivitate imagini surprinse cu telefonul mobil de catre un participant. La inceputul acestui an, Ion Tiriac a organizat o alta vanatoare. Timp de doua zile, 100 de mistreti si cateva caprioare au cazut sub gloante.

Domeniul de la Balc are peste 11.100 de hectare, iar tarcul unde are loc vanatoarea se intinde pe 1.500 de hectare. Ion Tiriac a renuntat anul acesta la jumatate din fond. Omul de afaceri isi pastreaza complexul de vanatoare, iar fauna cinegetica va fi gestionata de o asociatie de vanatoare.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.