Mango ajuta la digestia alimentelor grase

BENEFIC – Bogat in vitamina C si caroten, fructul previne oboseala nervoasa, tensiunea mentala, isteria si insomniilemango

Nutritionistii spun ca mango ince-tineste procesul de imbatranire datorita continutului de fitoelemente. In plus, medicul nutritionist Mihaela Bilic completeaza ca, datorita continutului de betacaroten, fructul intareste sistemul imunitar. „Mango ajuta la digestia alimentelor grase, deoarece usureaza absortia proteinelor si lipidelor. Mai mult, unul dintre antioxidantii prezenti in mango este asociat cu reducerea sem-nificativa a cancerului de col uterin”, spune dr. Bilic.

In acelasi timp, acest fruct reduce colesterolul, intareste sistemul cardio-vascular, reduce fragilitatea vasculara si are un puternic efect antioxidant si imunostimulator. Specialistii in nutritie recomanda fructul si persoanelor care au probleme cu greutate, deoarece arde grasimile si este un bun detoxifiant. In plus, mango este benefic si pentru indivizii care sunt stresati sau au probleme cu vederea.

Mango este ideal pentru cei care sufera de anemie sau femeilor insar-ci-nate, deoarece are un continut bo–gat de fier. In plus, fructul are si un con-tinut ridicat de vitamina A, E si se-le-niu. Nutritionistii spun ca fructul este recomandat si persoanelor care au probleme cu rinichii, febra sau cu afectiuni respiratorii. In plus, mango contine nutrienti, proteine, glucide, vitamina C, magneziu, potasiu, calciu si mangan. Nutritionistii spun ca 200 de grame de pulpa de mango are 110 calorii, 1 gram de proteine, 34 de grame de carbohidrati, 0,54 grame de grasimi, 0 grame colesterol, 4 mg de sodiu, 312 mg de potasiu, 72 de micrograme de vitamina A si 54 mg de vitamina C.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *