Peste 300 de autoturisme au fost radiate din cauza chitantelor false pentru taxa de poluare

322 de autoturisme au fost radiate din oficiu, dupa ce lucratorii Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor au descoperit ca taxa de poluare nu a fost platita, iar chitantele adaugate la dosarul de inmatriculare erau false, informeaza Ministerul Administratiei si Internelor.
taxa de poluare
Alte 58 de dosare care au la baza chitante si decizii de calcul a taxei de poluare pentru autovehicule falsificate sunt in curs de documentare in vederea anularii. Cele 322 care au fost deja verificate fac obiectul unor dosare penale instrumentate de politisti, iar autovehiculele inmatriculate cu astfel de chitante au fost radiate si nu au drept de circulatie pana la reglementarea situatiei.

Controlul dispus de directorul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a avut loc in ultimele doua luni, la nivel national, numarul chitantelor verificate fiind de peste 165.000 de chitante si decizii de calcul a taxei de poluare pentru autovehicule.

Directorul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, chestorul principal Marian Tutilescu, a declarat ca numarul chitantelor false este cu mult mai mare, de ordinul miilor doar in Capitala, insa verificarile merg destul de greu, intrucat nu exista o baza de date comuna cu Trezoreriile unde sunt achitate taxele.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente