Fonduri pentru ecologizarea apelor

0
339

Expertii Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, s-au intalnit, marti, cu reprezentantii autoritatilor locale si judetene pentru a discuta modalitatile de accesare a Programului de Finantare pe anul 2008-2009.

Programul de finantare este pe componenta Phare 2006 prin care se atribuie fonduri de preaderare comunitatilor rurale, dar si celor urbane care au sub 50.000 de locuitori.

Expertul tehnic al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord- Vest, Valentin Coman a spus ca primariile dar si alte organizatii au posibilitatea sa acceseze fonduri europene pentru a contribui la imbunatatirea conditiilor de mediu, indeosebi la intretinerea curata a cursurilor de apa.

„Valoarea nerambursabila a unui proiect oscileaza intre 100.000 si 1.000.000 de euro din care beneficiarul are obligatia sa participe cu 10% din valoarea acestuia. Termenul minim de implementare a proiectului este de minimum 13 luni de zile, din momentul startului. Fondurile se atribuie pe managementul deseurilor si gospodarii apelor. Termenul de depunere a cererilor de finantare e pana pe
25 aprilie 2009” , a spus expertul Valentin Coman.

Reprezentantul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest a opinat ca primii castigati de aplicarea acestui program vor fi cetatenii din orasele mici, comunele si satele a caror cursuri de apa sunt afectate de poluare.

In judetul Maramures, comisarii garzii de mediu au identificat surse de poluare pe majoritatea cursurilor de apa din localitatile montane unde exista activitati de exploatare a lemnului.

Sursa: Stiri Locale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.