Fotografii tulburatoare realizate in vara anului 2010, in urma unei grave scurgeri de petrol din Golful Mexic

Fotografii tulburatoare realizate in vara anului 2010, in urma unei grave scurgeri de petrol din Golful Mexic

Asociatia ecologista Greenpeace a publicat fotografii tulburatoare realizate in vara anului 2010, in urma unei grave scurgeri de petrol din Golful

In fotografii se vede trupul descompus al unei balene, acoperita de un strat gros de petrol.

Este prima dovada a faptului ca grava scurgere de petrol, care a avut loc in aprilie 2010, a provocat victime in randul faunei marine, scrie The Guardian.
Desi atunci multi se aratau ingrijorati de soarta balenelor, delfinilor si testoaselor din apropierea platformei petroliere Deepwater Horizon, unde a avut loc scurgerea, autoritatile au oprit pana acum difuzarea acestor imagini.
Numarul speciilor afectate de aceasta deversare uriasa va duce la cresterea daunelor pe care este obligata sa le achite compania British Petroleum, responsabila cu poluarea accidentala.

Pana acum “nota de plata” a ajuns la 7,8 miliarde de dolari, insa ar putea creste daca se va dovedi ca numarul speciilor afectate este mai mare.
Aceste fotografii au fost realizate pe 15 iunie 2010 de catre echipajul unui vapor al Administratiei Nationale de Oceanografie.
Pe 20 aprilie 2010 a avut loc o explozie pe platforma de forare petroliera Deepwater Horizon din Golful Mexic. 11 oameni si-au pierdut viata in aceasta catastrofa ecologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *