Franta – Adio pesticide

0
287

Franta vrea sa se ecologizeze. Parisul va retrage de pe piata, pina la sfirsitul acestui an, 30 dintre cele mai „ingrijoratoare” substante chimice folosite in agricultura, potrivit www.greenplanet.net. Iar planul este ca pina in 2010 sa mai fie scoase din uz alte 10 astfel de substante.

PLAN. Aceasta decizie figureaza in proiectul de implementare a directivei „Grenelle”, prezentat de Jean-Louis Borloo, ministrul Mediului si Dezvoltarii Sustenabile din Franta. Legea are in vedere reducerea substantelor pentru care nu exista alternative naturale cu pina la 50% pina in 2010. Obiectivul Guvernului Frantei este sa reduca la jumatate consumul de pesticide in urmatorii 10 ani, pe masura ce noi tehnologii verzi vor fi dezvoltate.

In paralel, Parisul planuieste sa controleze distributia si aplicarea pesticidelor pe terenurile agricole, in special prin programe de pregatire pentru fermieri si crearea unui cadru bine definit pentru consultanta si vinzare, care sa garanteze trasabilitatea acestui tip de substante.

In paralel, fermierii vor beneficia de o dublare a sprijinului financiar pentru a trece de la productia conventionala la cea ecologica. Prin aceasta lege, francezii urmaresc sa ajunga sa aiba 6% din suprafata agricola cultivata in sistem bio in 2013 si 20% in 2020. Chiar daca nu sint mentionati ca atare, biocombustibilii sint evocati in aceasta lege care accentueaza ca „prima menire a agriculturii este sa acopere necesarul de hrana al populatiei”.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.