Produsul zilei – Quinoa, superaliment ecologic

Quinoa este incadrata de specialistii in nutritie in categoria superalimentelor, alaturi de semintele de in, germeni, mei, lucerna, aloe vera, orz verde, patrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui si algele salbatice verzi-albastre. Quinoa poate fi gatita ca un porridge – fiarta in apa sau oparita cu lapte – sau adaugata in supe, placinte si crochete. Cind este macinata, poate fi incorporata in piine, clatite si briose. Mare atentie! Semintele de quinoa sint acoperite cu o rasina ce formeaza o spuma in contact cu apa. Aceasta spuma trebuie indepartata.

Boabele de quinoa sint bogate in vitaminele A, B, C, D, E si K. De asemenea, sint o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar. De asemenea, boabele de quinoa incoltite sint recomandate pentru tratarea tulburarilor cauzate de ficatul lenes: oboseala, alergii, balonare, indigestie cronica, puls slab. Mai mult, quinoa contine mai mult calciu decit laptele si are proteine de mai buna calitate decit cele din carne. Nu produce colesterol sau rigidizarea arterelor si reduce cantitatea de grasimi din singe. Consumul frecvent de quinoa scade riscul problemelor cardiace si intareste rinichii. Pe linga aceste avantaje, quinoa ecologica mai prezinta un atu: nu a fost „tratata” cu pesticide si alte chimicale de sinteza toxice care ingerate pot provoca probleme de sanatate. Acest produs este importat din Marea Britanie si se gaseste in magazinul Pukka Food din Capitala.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *