Franta: Sefa de la portofoliul mediului demisioneaza pentru a deveni purtatoarea de cuvant a lui Nicolas Sarkozy in campania pentru alegerile prezidentiale

Nathalie Kosciusko-Morizet

Nathalie Kosciusko-Morizet, ministrul francez al mediului, si-a anuntat miercuri demisia pentru a deveni purtatoarea de cuvant a lui Nicolas Sarkozy in campania pentru alegerile prezidentiale, mutarea urmarind sa contribuie la cresterea popularitatii sefului statului, depasit in sondaje de contracandidatul socialist Francois Hollande.

In varsta de 38 de ani, Kosciusko-Morizet, care este deseori numita prin initialele sale, NKM, este vazuta ca un contrapunct feminin la impertinenta pe care i-o atribuie unele voci lui Sarkozy, inaintea alegerilor din aprilie si mai.

Ea devine purtatoarea de cuvant a campaniei lui Sarkozy intr-un moment in care sondajele de opinie il plaseaza pe seful statului in spatele rivalului socialist Francois Hollande si cand liderul de la Elysee incearca sa recastige increderea electorilor, ingrijorati in privinta unor chestiuni precum somajul si imigratia.

“Aceasta este ultima mea sedinta de guvern deoarece maine (n.r. – joi) imi voi prezenta demisia”, a declarat Kosciusko-Morizet presei, dupa o intalnire intre ministri si Sarkozy la Palatul Elysee.

Kosciusko-Morizet este un fost parlament, sustinatoare a cauzelor ecologice si presupusa apropiata a lui Jacques Chirac, predecesorul lui Sarkozy la conducerea partidului de guvernamant de centru-dreapta UMP. Ea a fost ministru al mediului din noiembrie 2010.

Sarcinile sale de la Ministerul Mediului vor fi preluate de premierul Francois Fillon, ministrul transporturilor Thierry Mariani si de un secretar de stat.

Ea a spus ca demisioneaza pentru a evita orice aparenta a unui conflict de interese.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente