Producatorii bio trebuie sa se intregistreze pentru a primi subventii

Producatorii bio trebuie sa se intregistreze pentru a primi subventii

Pentru a stimula cultivarea produselor ecologice se acorda subventii.

In aceasta perioada la Directia pentru Agricultura Bihor producatorii agricoli care au optat pentru cultivarea in sistem bio se pot intregistra. „Acestia au obligatia de a incheia un contract de colaborare cu un organism de certificare bio”, a precizat Nicolae Hodisan, directorul DA Bihor.
Conform statisticilor in cursul anului trecut 42 de bihoreni s-au inregistrat cu produse boi. In apicultura au fost cele mai multe solicitari. S-a cultivat ecologic si in legumicultura, vaci de lapte dar si pomicultura.

Data limita de depunere a cererilor ESTE sfarsitul lunii mai.

Pentru a stimula cultivarea produselor ecologice se acorda subventii. Astfel, producatorii agricoli, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, sau intreprinderi familiale constituite conform normelor in vigoare, pot solicita acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica.

Ajutoarele se acorda beneficiarilor din productia vegetala, animaliera si apicultura. Acestia trebuie sa indeplineasca anumite conditii, cum ar fi sa aiba in folosinta suprafete agricole de minim 0,30 hectare sau sa detina animale din speciile: pasari, bovine, ovine, caprine sau familii de albine. De asemenea, acestia trebuie sa fie inregistrati in fiecare an la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ca producatori in agricultura ecologica. Solicitantii acestui sprijin trebuie sa incheie un contract cu un organism de inspectie si certificare aprobat de MADR, sa detina un certificat de conformitate, master certificat, certificat de confirmare a conversiei emis de un organism de inspectie si certificare si sa nu aiba datorii la bugetul de stat sau la bugetul local. Acestia trebuie de asemenea sa mentina si sa aplice pe o perioada de cinci ani de la data solicitarii ajutorului specific regulile si principiile agriculturii ecologice. Valoarea sprijinului este diferentiata in functie de suprafata exploatatiei, numarul de animale si familii de albine.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente