GAL Microregiunea Hartibaciu asteapta 80 de proiecte in valoare de 2,3 milioane euro

  0
  421
  GAL Microregiunea Hârtibaciu aşteaptă 80 de proiecte în valoare de 2,3 milioane euro
  GAL Microregiunea Hartibaciu asteapta 80 de proiecte in valoare de 2,3 milioane euro

  Grupul de Actiune Locala Microregiunea Hartibaciu (asociatia GAL MH) a deschis marti noul sediu in centrul Agnitei, in Piata Republicii nr 13 (fostul parchet). Aici publicul interesat va primi informatiile necesare pentru elaborarea, depunerea si implementarea proiectelor LEADER, cu un buget total de 2,3 milioane de euro, destinate dezvoltarii Microregiunii Hartibaciu.

  Pana la sfarsitul anului 2015, un numar de peste 80 de proiecte in valoare totala de 2,3 milioane de euro, vor fi realizate pe teritoriul Microregiunii Hartibaciu. Prioritatile sunt incurajarea asocierii producatorilor locali, conservarea peisajului natural si promovarea traditiilor si a culturii specifice zonei.

  La inceputul anului curent, GAL MH a inceput implementarea programului LEADER pe teritoriul hartibacean, cuprinzand 14 comune si orasul Agnita cu aproximativ 45.000 de locuitori. LEADER face parte din programul national de dezvoltare rurale (PNDR), si reprezinta o directie cheie a dezvoltarii
  spatiului rural din Romania.

  La noul sediu GAL MH, cei interesati pot cere informatiile necesare si pot depune intentiile lor de proiecte, prin intermediul formularului disponibil la biroului GAL MH, dar si pe pagina de web www.gal-mh.eu.

  Pentru anul curent, GAL MH a prevazut doua sesiuni pentru depunerea proiectelor, programate conform calendarului actualizat de implementare, pentru lunile septembrie si noiembrie 2012.

  „Intarzierile fata de planificarea initiala se datoreaza noutatii absolute a programului LEADER in Romania. Echipa GAL MH a folosit acest timp pentru a pune la punct procedurile interne de
  functionare”, a declarat Valentin Paun, managerul GAL MH.

  Asociatia GAL MH a fost infintata in 2007 cu scopul de a transforma Microregiunea Hartibaciu intr-o zona model pentru programul LEADER Romania. Membrii asociatiei sunt initiatorii multor actiuni hartibaciene, cum ar fi serviciile de voluntariat sau evenimentele Transilvanian Brunch.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.