S-a lansat Platforma Europeana pentru Utilizarea Eficienta a Resurselor

0
430
Sesiune gratuita de instruire despre cresterea eficientei energetice: Timisoara, 15 noiembrie
S-a lansat Platforma Europeana pentru Utilizarea Eficienta a Resurselor

Janez Potočnik, comisarul pentru mediu, a lansat Platforma europeana pentru utilizarea eficienta a resurselor, destinata sa furnizeze orientari si recomandari la nivel inalt cu privire la masurile strategice elaborate pentru a transforma economia europeana in sensul unei cresteri mai sustenabile, conform unui comunicat remis redactiei.

Utilizarea eficienta a resurselor este un pilon al strategiei Europa 2020 pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii si ca atare reprezinta o prioritate majora pentru Comisia Europeana. Principala sarcina a platformei va fi sa determine modalitatile de atingere a obiectivelor si de concretizare a viziunii stabilite in Foaia de parcurs catre o Europa eficienta din punct de vedere energetic, inclusiv a obiectivului final privind disocierea utilizarii resurselor si a consecintelor acesteia de cresterea economica.
Janez Potočnik, comisarul pentru mediu, a declarat: „Avem nevoie de oameni competenti si cu o vasta experienta, care sa ne ajute sa solutionam problema transformarii economiilor noastre intr-un model de crestere eficienta din punctul de vedere al utilizarii resurselor. Fie ca ne place, fie ca nu, va trebui sa utilizam resursele intr-un mod mai eficient si cu cat o vom face mai repede, cu atat va fi mai bine pentru competitivitatea Europei si pentru mediu. Prima reuniune de astazi a platformei imi intareste convingerea ca vom fi la inaltimea provocarii.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.