Galatiul, o uzina de zgomote europeana

  Dupa mai multe amanari, Galatiul are in sfarsit hartile de zgomot. De fapt, harta de zgomot pentru arterele orasului este una provizorie, pentru ca va fi efectuata o noua harta dupa ce va fi finalizata si modernizarea celei mai zgomotoase artere din oras, strada Traian. Adica o vedem, dar nu e!

  In opinia primarului Dumitru Nicolae, galatenii nu ar trebui sa fie stresati de nivelul zgomotului din oras, pentru ca nici pe principalele strazi, nici pe platformele industriale nu ar fi depasita limitele maxime admise, de 70, respectiv 65 dB. Pe harta de zgomote nocturne, singura problema sunt trenurile, care emit in zona cartierelor din vestul, nordul si estul Galatiului, doar 65 dB, cu 5 sub norma europeana.

  Acelasi lucru se intampla si pe strazile orasului. Primarul este multumit, pentru ca „pe o distanta de 4 m de la linia de tramvai, lucrurile sunt OK”, dar si pentru ca, in rest, zgomotul produs de locuintele galatenilor este mai mare decat cel generat de traficul rutier.

  „Cea mai importanta este harta pentru traficul rutier. Avem, pe toate strazile principale culoarea rosie, deci 65 dB, sub limita maxima admisa, iar in interiorul acestor zone avem blocuri de locuinte, iar aici problema este ceva mai dificila. Ziua, in aceste zone, am limita depasita sau este foarte aproape”, sustine primarul, care este foarte linistit si in privinta zonelor industriale, unde limita de 65 dB este depasita, dar nu prea tare: „La combinatul siderurgic, in interior, zgomotele sunt undeva intre 60-65, chiar 70 dB, dar avem o zona de 50 dB la limita de separatie, iar spre zonele locuite deja zgomotul industrial nu mai este o problema.”

  Sursa: Romania Libera

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *