Garda de Mediu a suspendat activitatea a trei firme maramuresene

  0
  404
  Garda de Mediu a suspendat activitatea a trei firme maramuresene
  Garda de Mediu a suspendat activitatea a trei firme maramuresene

  Trei firme maramuresene au fost nevoite sa traga obloanele cel putin temporar, din cauza ca nu s-au conformat legii sau cerintelor impuse de comisarii de mediu. Garda de Mediu Maramures a dispus suspendarea activitatii in cazul a trei societati care functionau fara autorizatie de mediu, a informat Calin Crisan, comisar sef al Garzii de Mediu Maramures. Printre ele figureaza si ferma de porci din Manau.

  Localnicii au sesizat la toate institutiile abilitate faptul ca societatea functioneaza ilegal si ca pune in pericol sanatatea oamenilor ce locuiesc in apropiere. Mai mult, nu a realizat aproape nimic din investitiile ce trebuiau facute pentru ca dejectiile sa nu polueze zona. Manauanii sunt decisi sa apeleze si la instantele de judecata pentru a scapa de acest “investitor” nedorit, care nu tine cont de lege si nici de faptul ca localnicii nu mai pot iesi in curte de mirosurile insuportabile emanate de grajdurile cu animale. Mai mult, sunt decisi sa apeleze la ajutorul forurilor europene, pentru ca “suspendarea activitatii este temporara. Veti vedea ca dupa perioada celor 45 de zile, timp in care trebuie igienizate spatiile pentru a se putea prelua o noua serie de porci pentru ingrasare, ferma va functiona in continuare. Autoritatile au ignorat problemele noastre, probleme cat se poate de reale si de grave”, a afirmat un localnic sub protectia anonimatului.
  Amenzi de 2.400 lei pentru gestionarea necorespunzatoare a deseurilor animale
  Firmele care au fost nevoite sa “traga pe dreapta” isi vor putea relua activitatea dupa ce vor obtine autorizatia de mediu si toate avizele cerute de lege.
  Calin Crisan a mai subliniat ca luna trecuta comisarii de mediu au derulat peste 100 de actiuni de control si s-au aplicat doua amenzi contraventionale in valoare de 2.400 de lei. Ambele sanctiuni s-au acordat pentru neintocmirea evidentelor veterinare cu privire la gestiunea deseurilor de origine animala.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.