Garda de Mediu Alba – campioana Nationala la controale si amenzi

In primele noua luni ale acestui an, Garda de Mediu Alba a efectuat 1.384 de controale, aplicand 171 de sanctiuni ce totalizeaza 15 miliarde de lei vechi, institutia din Alba ocupand locul 1 pe tara in privinta numarului de controale derulate, ne-a informat ing. Emilia Timis, comisarul sef al Garzii de Mediu Alba.

Doar in luna septembrie a acestui an, amenzile aplicate de inspectori se ridica la aproape 5,6 miliarde de lei. In prezent, impreuna cu Corpul de control al Prefecturii, Garda de Mediu Alba efectueaza controale la balastierele din judet, una dintre principalele nereguli fiind aceea ca agentii economici verificati nu au o gestiune clara a deseurilor, conform legislatiei in vigoare. De asemenea, exploatarile forestiere se afla si ele in vizorul institutiei de control amintite; verificarile s-au derulat pe Valea Sebesului si Valea Aiudului, urmand ca in urmatoarea perioada sa cuprinda si Valea Cugirului si zona Muntilor Apuseni.

Inspectorii Garzii de Mediu Alba controleaza amplasamentul rampelor primare pentru busteni, dar si aspecte legate de vaile ce se afla in incinta parchetelor de exploatare, urmarindu-se ca bustenii sa nu ajunga in vai, evitandu-se astfel pericolul de inundatii. Controalele Garzii de Mediu Alba vizeaza de asemenea importatorii si societatile care efectueaza dezmembrari de autovehicule, inspectorii verificand in special separarea deseurilor pe categorii: tabla, cupru, plastic, precum si recuperarea in totalitate a lichidului care exista in autovehicule – ulei, bezina, motorina, antigel etc.

Sursa: Unirea

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente