Garda de Mediu ii declara razboi lui Caruz

  0
  384
  Caruz, acuzat că terorizează oraşul cu mirosul de la porci
  Caruz, acuzat ca terorizeaza orasul cu mirosul de la porci

  De la inceputul anului, Garda de Mediu Braila a efectuat la ferma de porci a omului de afaceri Gheorghe Caruz sase controale. In urma acestor verificari s-au constatat mai multe aspecte intre care nerespectarea masurilor si termenelor din Planul de actiuni si Planul de etapizare

  Se depasesc limitele admise cu derogari ale indicatorilor de calitate a apelor uzate evacuate din Ferma Baldovinesti in Dunare, nu se exploateaza si nu se intretin regulamentar instalatiile existente din statia de epurare a apelor uzate din ferma Baldovinesti.

  De asemenea nu se gestioneaza legal deseurile produse in cadrul fermei, respectiv dejectiile din statia de epurare, in urma sparturii conductei de evacure a apelor uzate in Dunare, s-au deversat ape uzate pe sol si nu se aplica in mod coerent masuri specifice stabilite de proiectanti in vederea diminuarii mirosurilor dezagreabile generate din ferma, care au un impact negativ puternic asupra cetatenilor din Braila.

  Amenzi repetate

  „Fata de cele constatate, Garda de Mediu Braila a stabilit 18 masuri tehnice in vederea solutionarii problemelor si a aplicat doua amenzi in valoare de 125.000 lei”, a declarat Daniela Agache, comisar sef Garda de Mediu Braila. De altfel, in perioada 2007 – 2011 s-au aplicat sapte amenzi in valoare de 395.000 lei si s-a solicitat in mod repetat APM Galati suspendarea autorizatiei integrate de mediu, cu termen, in vederea realizarii masurilor din Planul de actiuni, aspect caruia aceasta institutie nu i-a dat curs.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.