Garda de Mediu risca sa-si piarda 30% din comisari

Dupa ce ca are comisari putini, in curand Garda de Mediu risca sa piarda 30% din personalul operativ, a atras atentia ieri Silvian Ionescu, fost comisar-sef al Garzii, actual secretar executiv al PD. El sustine ca noua organizare propusa de actualul sef al Garzii, Octavian Popa, va micsora capacitatea operativa a comisarilor. Dupa socotelile sale, se pierd peste 150 de functii de executie, prin simpla acordare de personalitate juridica comisariatelor judetene.

“Fiecare comisariat judetean, ca personalitate juridica, trebuie sa aiba obligatoriu cate doi economisti, cate un administrator si cate un referent pe resurse umane. In conditiile in care Garda ramane cu acelasi numar de posturi (748), trebuie transformate cate patru posturi de comisari ai Garzii in functii administrative (…) Desfiintarea celor opt comisariate regionale nu va putea inlocui posturile vacante de comisari, fiindca in componenta regionalelor exista cate trei functii de comisari. Asta inseamna ca numai 24 de functionari publici ar trebui sa suplineasca cele 150 de posturi care vor fi modificate”, a explicat Silvian Ionescu. In opinia sa, proiectul de lege este facut gresit, mai ales ca nu a fost supus dezbaterii publice.

El a adaugat ca planul de inspectie si control al Garzii pentru acest an este la jumatate fata de planul pe anul trecut. Conform acestuia, din cele 20 de obiective industriale mari care se aflau pe lista Garzii pentru a fi inspectate, patru au fost controlate pe perioada mandatului sau, iar 16 au ramas neverificate. Printre obiectivele de pe lista se afla si fabrica de ingrasaminte de la Bacau, precum si Nitramonia Fagaras. (B.A.)

Sursa: Gandul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente