Garda de Mediu, scena de rafuieli politice

Reorganizarea Garzii de Mediu declanseaza polemici aprinse intre fostul si actualul comisar general.

Reorganizarea Garzii Nationale de Mediu incinge lupta politica dintre fostul si actualul conducator al acesteia. In timp ce, ieri, Silvian Ionescu, fostul comisar, a prezentat nota de fundamentare a noului proiect si a declarat ca actul de reorganizare e “profund gresit, desuet si anacronic”, Octavian Popa, actualul sef, considera ca in Ministerul Mediului exista scurgeri de informatii.

Silvian Ionescu a declarat, ieri, ca reorganizarea Garzii Nationale de Mediu, prin desfiintarea comisariatelor regionale, va bloca activitatea institutiei cel putin sase luni de acum incolo. In opinia lui Ionescu, schimbarea organigramei nu va duce la marirea numarului de comisari, iar capacitatea de reactie a acestora va scadea cu 30%.

“Noua organizare propusa de Popa (n.r. – actualul comisar de Mediu) nu face decat sa micsoreze enorm capacitatea operativa a Garzii, iar prin acordarea de personalitate juridica comisariatelor judetene, in cadrul aceluiasi numar de posturi, se pierd minimum patru functii de comisari in fiecare judet”, a spus Silvian Ionescu.

Acesta si-a acuzat totodata predecesorul de minciuna si ca a facut politie politica. Ofiteri, dati afara Ionescu a mai spus ca declaratiile actualului comisar, facute ieri intr-un cotidian central, cum ca in Garda de Mediu exista ofiteri din servicii, sunt nefondate, deoarece el a dat afara cei 34 de ofiteri care lucrau acolo. Fostul demnitar a mai delcarat ieri ca prin schimbarea organigramei Garda de Mediu va pierde certificatul de ISO 9000 dat in 2006 de TUV Turingen- Germania (unul dintre cele mai prestigioase organisme de certificare din lume), din cauza ca nu a consultat institutia emitenta. Certificatul atesta ca o institutie de acest gen gestioneaza co-respunzator problemele de mediu.

Popa: “Vor fi mai multi comisari in teren” Cand a aflat ca nota de fundamentare a reogranizarii garzii a ajuns la presa, Octavian Popa a fost surprins. “De unde stie domnul Silvian Ionescu de nota de fundamentare? Daca v-a dat aceasta nota inseamna ca in continuare exista o serie de functionari din Ministerul Mediului care scot documente si le fac publice pe criterii politice”, a spus actualul comisar, adaugand ca afirmatiile lui Silvian Ionescu sunt nefundamentate.

“Noi am luat masura reorganizarii Garzii prin desfiintarea comisariatelor regionale pentru eficientizarea activitatii. Avem nevoie de mai multi comisari in teren”, a mai mentionat Popa. El a mai spus ca regionalele de mediu nu puteau fi pastrate, pentru ca era nevoie de mai multi comisari in teren. Astfel, numarul comisarilor se va mari cu 30. Popa a mai declarat ca in noua organigrama nu va mai exista Directie Economica, pentru ca Garda nu facea niciun fel de investitie.

Sunt functio-nari din Ministerul Mediului care scot documente si le fac publice pe criterii politice Octavian Popa, comisarul Garzii Nationale de Mediu

Sursa: Adevarul

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente