Garda Ecologica va fi promotorul “Let’s do it, Romania!” in Baia Mare (VIDEO)

Garda Ecologica va fi promotorul “Let’s do it, Romania!” in Baia Mare (VIDEO)
Garda Ecologica va fi promotorul “Let’s do it, Romania!” in Baia Mare (VIDEO)
Garda Ecologica va fi promotorul “Let’s do it, Romania!” in Baia Mare (VIDEO)

Membrii Garzii Ecologice de pe langa Primaria Baia Mare au organizat joi, 14 august, o intalnire non-formala, la care s-a discutat planul de actiune pentru aceasta toamna, dar si principalele evenimente care vor fi organizate in parteneriat cu organizatiile non-guvernamentale, cu Ocolul Silvic si societatile partenere, Vital si Drusal. Unul dintre cele mai importante evenimente ale toamnei va fi actiunea “Let’s do it, Romania!”, ce va avea loc in luna septembrie. Garda Ecologica va fi promotorul acestei manifestari in Baia Mare.

“Actiuni viitoare – in primul rand ne vom axa pe <<Let’s Do It Romania>>, unde dorim sa fim promotori la nivelul Baii Mari, urmeaza Ziua Garzii Ecologice, care va avea loc in luna noiembrie si, sa nu uitam, Ziua Voluntariatului, unde cred ca vom fi pe podium”, a declarat Silvia Pop, coordonator Garda Ecologica Baia Mare.

Printre subiectele abordate la aceasta intalnire s-a numarat si problema Parcului Municipal “Regina Maria”, care urmeaza sa fie reabilitat si extins. Reprezentantii Ocolului Silvic Baia Mare au precizat ca vor efectua o serie de actiuni comune de identificare si marcare a unor trasee turistice noi, care vor fi, mai apoi, igienizate.

“Sa facem o actiune in acest Parc Municipal <> si zonele limitrofe. Noi vrem sa amenajam in continuare acest parc si va vom cere punctual sprijinul si puteti sa ne dati chiar si idei despreunde putem face niste trasee turistice frumoase si sa le igienizam impreuna”, a declarat directorul Ocolului Silvic, Calin Lupse.

Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare a vorbit si despre necesitatea marcarii viitoarelor trasee pentru plimbare, trasee care vor deveni mai apoi alei si care se vor intinde si in zona de deal a Parcului Municipal.

“Stabiliti, impreuna cu colegii, un sfarsit de saptamana in care sa mergem in zona de deal a Parcului Municipal si sa marcam, pe baza planselor pe care le avem, viitoarele alei de care le vom avea. Putem sa facem si niste placute, unde vom specifica faptul ca acestea sunt trasee de plimbare, identificate de garda ecologica si sa fie o actiune cu efect pentru comunitate. Aleile respective vor fi pietruite, asfaltate si amenajate in urmatoarea perioada”, a declarat Catalin Chereches.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *