Garda Nationala de Mediu, suprasolicitata de bucuresteni

De la inceputul anului, s-au primit 1.078 de sesizari, iar in ultima luna aproximativ 130. Poluarea este o plaga deschisa a Capitalei. Dovada sta avalansa de sesizari primite de Garda Nationala de Mediu (GNM) venite prin posta, prin e-mail sau prin telefon. “De la inceputul anului, am primit 1.078 de sesizari, iar in ultima luna aproximativ 130. De altfel, media pe zi este de 40 de plangeri”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al GNM, Daniel Fita.

La noianul de sesizari care curge pe toate caile la GNM trebuie sa gaseasca rezolvare o mana de oameni. “Din cauza ca pe tot Bucurestiul nu sunt decat 12 comisari, deci cate doi pentru fiecare sector, rezolvarea sesizarilor se face in 30 de zile, potrivit legii. Oamenii nu au insa rabdare, manifestandu-si ne-multumirea in fel si chip”, sustine Daniel Fita.

Cele mai multe dintre ne-multumirile bucures-tenilor sunt legate de depozitarea necontrolata a deseurilor, de altfel principala problema a Capitalei, dar si de poluarea fonica si a aerului. Pe langa toate aceste reclamatii reale, GNM se confrunta cu o serie de sesizari care nu tin, in rezolvarea lor, de aceasta institutie.

“Cam 20 la suta din totalul plangerilor nu intra in competenta noastra pentru a le rezolva. Oamenii suna, crezand ca avem si alte atributii decat cele stabilite prin lege. Uneori, cetatenii suna la Salvare si, fiindca linia este ocupata, isi pierd rabdarea si ne cer noua ajutorul”, a mai spus purtatorul de cuvant al GNM. Cert este un lucru: Bucurestiul are probleme mari in privinta poluarii.

Citeste articolul Garda Nationala de Mediu, suprasolicitata de bucuresteni integral in Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente