General Motors vrea sa faca motoare electrice

  0
  507

  Compania General Motors a declarat ca va folosi un fond de 246 milioane de dolari, obtinut de la guvernul american, pentru a construi motoare electrice ce vor fi folosite pe viitor la masinile hibrid sau la cele electrice.General Motors

  Actiunea face parte din planul General Motors si al administratiei Obama de a da un impuls dezvoltarii de masini electrice in America pentru a reduce importurile din Asia.

  Primele motoare electrice realizate de General Motors vor fi lansate in 2013 si se pare ca vor exista mai multe tipuri, informeaza Reuters.

  Motoarele electrice, echivalentul motoarelor cu combustie interna care se folosesc momentan la automobile, transforma energia electrica de la baterii in energie mecanica.

  Posibilitatea punerii in practica a acestui proiect vine dupa ce guvernul american a achizitionat 61% din companie, investind in General Motors 50 miliarde de dolari.

  „Prin crearea si dezvoltarea unei tehnologii pentru motoarele electrice chiar aici la noi acasa vom putea folosi mai eficient energia de la baterii si vom reduce costurile de productie”, a declarat vicepresedintele General Motors, Tom Stephens.

  Cei de la General Motors incearca sa lanseze pe piata cat mai repede posibil noi modele de masini hibrid, pentru a face fata competitiei. Astfel, s-a anuntat ca in cursul acestui an compania va lansa Chevrolet Volt, care va functiona 64 de kilometri la o incarcare.

  Sursa: Intact News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.