Array

Germanii doresc schimbarea modalitatilor de transport in orase – sondaj

Germanii doresc schimbarea modalitatilor de transport in orase - sondaj
Germanii doresc schimbarea modalitatilor de transport in orase – sondaj

Aproximativ 82% din germanii chestionati de guvern doresc ca autoritatile sa mute accentul de pe transportul cu autoturisme private pe arterele pentru pietoni, ciclisti, transport organizat si transport public, a anuntat recent Agentia federala de mediu, citata de agentia DPA.

In randul adolescentilor cu varste intre 14 si 17 ani, procentul a crescut la 92%.

‘Avem nevoie de un nou concept de mobilitate in orase’, a declarat ministrul german al mediului, Barbara Hendricks, adaugand ca prioritatea trebuie sa fie reducerea zgomotului si a poluarii cu particule fine.

Ministrul transporturilor, Alexander Dobrindt, va prezenta curand o lege cu privire la transport de persoane organizat, a spus Hendricks, care va propune utilizarea de autoturisme in comun.

Problema mediului inconjurator a coborat pe lista prioritatilor pentru majoritatea germanilor, doar 19% din persoanele chestionate considerand-o una dintre cele mai importante provocari pentru Germania.

Incepand din 1996, guvernul a publicat un sondaj privind gradul de constientizare a problemelor de mediu in randul populatiei la fiecare doi ani.

In 2012, 35% din germani au considerat mediul o problema presanta, dar sondajul era realizat imediat dupa dezastrul nuclear de la Fukushima din Japonia.

Procentul de 19% publicat la ultimul sondaj este cel mai scazut din 2004, a observat Hendricks, subliniind ca aceasta cifra nu inseamna ca germanii nu au considerat mediul ca fiind important, ci doar ca progresele inregistrate de Germania au facut ca ei sa nu o mai considere o problema majora.

Cele mai presante probleme pentru germani, potrivit sondajului, sunt securitatea sociala (37%), politica economica si cea financiara (29%), pensiile (24%) si criminalitatea, pacea si securitatea (20%). Protectia mediului a fost plasata pe locul al cincilea.

Pentru acest sondaj au fost chestionate online 2.117 persoane cu varste de peste 14 ani, in perioada iulie – august a anului 2014.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente