Deseurile marine, tematica saptamanii „Scoala Altfel 2015“

  0
  891
  Deșeurile marine, tematica săptămânii „Școala Altfel 2015“
  Deseurile marine, tematica saptamanii „Scoala Altfel 2015“
  Deseurile marine, tematica saptamanii „Scoala Altfel 2015“

  In saptamana 6-10 aprilie 2015, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina „Grigore Antipa“ Constanta isi deschide portile pentru a fi vizitat de elevii scolilor constantene. Astfel, activitatea institutului si principalele noastre preocupari vor fi prezentate pe intelesul elevilor, pentru a le atrage atentia asupra nevoii de protejare a mediului marin.

  Initiativa INCDM@SCHOOL este dedicata activitatilor educative extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit „Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun“, si este organizata in cadrul a trei proiecte cu finantare europeana (PC7): Perseus, CoCoNET si MareFrame, in colaborare cu Comisia pentru Protectia Marii Negre impotriva Poluarii (BSC), Asociatia Balcanica de Mediu (B.EN.A.) si Asociatia Europeana de Mediu (AEM). Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor prescolari/elevilor si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale copiilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii, si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate.

  Tematica din 2015 este „Invata sa protejezi Marea Neagra de asaltul deseurilor!“. Cantitati uriase de plastic si alte deseuri ajung zilnic in mari si oceane, ca urmare a productiei si consumului nesustenabil, slabei gestionari a deseurilor si lipsei de constientizare a populatiei. Un prim pas este tocmai educarea tinerei generatii pentru reducerea poluarii.In decursul acestei saptamani, se va pune accentul pe dialogul interactiv si implicarea elevilor in discutii, pentru a creste gradul de constientizare a problematicilor ce tin de protectia mediului, in general, si poluarii mediului marin, in mod special.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.